Serveerster geeft viespeuk het nakijken

© *

Laura Ramadei, barvrouw in New York, werd tijdens haar dienst door een zakenman op de billen getikt met de vraag 'of hij haar ook kon meenemen'. Haar antwoord was een open brief op Facebook, die ondertussen meer dan 15.000 keer leuk gevonden en 8.000 keer gedeeld werd.

tib

De man in pak rekende af met zijn creditcard, zodat Laura zijn naam wist. Ze vond hem terug op Facebook en sprak hem rechtstreeks aan in haar open brief. 'Ik vroeg u en uw gezelschap of u wilde eten en of ik u nog met iets van dienst kon zijn en u legde uw hand -oh zo vriendelijk- OP MIJN BILLEN en u vroeg of u mij mee naar huis mocht nemen. We waren in een familierestaurant, het was half zeven 's avonds en ik droeg een los T-shirt met lange mouwen, een jeans en geen make-up....ik heb dus geen idee waar de verwarring over het soort diensten dat ik wilde aanbieden vandaan kwam', schrijft ze.

Het was niet de eerste keer dat de barvrouw te maken kreeg met seksistische commentaren, maar dit was voor haar wel de druppel. 'Ik weet niet meer hoeveel mensen me slecht behandeld hebben en hoe vaak ik namen en foto's van creditcards onthouden heb en droomde over wraak op het internet. Dus proficiat, het is je gelukt. Misschien bereikt deze post je via het internet en leer je hoe kwetsend een klein gebaar kan zijn. Of misschien leest een andere Facebookgebruiker dit en zal hij beter nadenken over hoe hij vrouwen en barpersoneel behandelt. Dank u. Zonder uw inspiratie zou ik mijn job niet opgeven en aan een beter hoofdstuk in mijn leven beginnen'.

Aan alle andere lezers van haar brief geef Laura nog een tip: 'Wees vriendelijk tegen serveerster. Als je drankje lang op zich laat wachten, kan het zijn dat hij of zij op het toilet zit te huilen van frustratie over zoveel seksisme'.

De Amerikaanse krant 'New York Post' contacteerde de zakenman voor commentaar, maar hij ontkent dat hij in de billen van de serveerster kneep. Hij is razend over haar brief en dreigt ermee ervoor te zorgen dat ze 'nergens in New York nog een andere job vindt', zo schrijft de krant.

Post by Laura Ramadei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer