© BELGA

Ruben Bemelmans op Wimbledon tegen Braziliaan

Kwalificatiespeler Ruben Bemelmans (ATP-188) neemt het in de eerste ronde van Wimbledon op tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP-62).

Bemelmans en Belucci, allebei 28 jaar, speelden drie keer eerder tegen elkaar, telkens in de kwalificaties voor een hardcourttoernooi. Bellucci won in 2009 in Auckland (6-1, 6-3) en in 2014 in München (6-0, 6-3). Eerder in 2014 moest de Braziliaan in Miami bij een 4-6, 6-3, 4-2 achterstand de handdoek werpen.

Bemelmans staat voor de vierde keer op de hoofdtabel van het grasgrandslam. In 2011 en 2015 sneuvelde hij in de eerste ronde, in 2012 in de tweede. .

Elise Mertens en An-Sophie Mestach op hoofdtabel dubbelspel

Elise Mertens en An-Sophie Mestach hebben zich vrijdag op de hoofdtabel van het dubbelspel geplaatst in Wimbledon. In de tweede en laatste kwalificatieronde won het Belgische duo in 1 uur en 11 minuten met 6-0 en 6-4 van de Australische Jessica Moore en de Thaise Varatchaya Wongteanchai.

Mertens en Mestach, in januari winnaars van het WTA-toernooi in Auckland, waren tweede reekshoofd in de kwalificaties. Op de hoofdtabel zijn de Amerikanen Irina Falconi en Nicole Gibbs hun tegenstanders.

Ook Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer komen in het dubbelspel in actie. Flipkens geeft samen met de Duitse Andrea Petkovic de Britse Johanna Konta en de Amerikaanse Maria Sanchez partij. Wickmayer neemt het aan de zijde van de Duitse Annika Beck tegen de Amerikanen Louisa Chirico en Alison Riske op.

In het mannen dubbelspel zijn er geen Belgische deelnemers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wimbledon