“Geweldig nieuws uit Rome”: jongetje krijgt nieuw hart enkele uren na bezoek van first lady

© Photo News

First lady Melania Trump bezocht vandaag het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel, maar gisteren bezocht ze al het Vaticaans Kinderziekenhuis. Daar bezocht ze kinderen, bad ze in een kapel en legde ze bloemen aan het standbeeld van Maria. Eén van de kinderen die ze ontmoette had een harttransplantatie nodig. Enkele uren na het bezoek van Melania ontving de jongen het nieuws dat hij een nieuw hart krijgt.

bapl

Tijdens het staatsbezoek aan het Vaticaan bezocht first lady Melania Trump het Bambin Gesù (kindje Jesus) Kinderziekenhuis. Daar las ze voor aan een Grieks jongetje dat op intensieve zorgen lag te wachten op een harttransplantatie. Melania hield zijn hand vast en gaf hem een knuffel. Na het bezoek aan de kinderen nam Melania Trump de tijd om in de kapel van het ziekenhuis een gebedje te doen en bloemen te leggen aan de voeten van het standbeeld van de Heilige Maria.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Toen we in België landden, heb ik geweldig nieuws uit Rome gekregen. Ik heb vernomen dat het ziekenhuis een donor heeft gevonden voor de jongen die op een harttransplantatie aan het wachten was”, zegt Trump in een verklaring. “Ik heb slechts enkele uren geleden een boek met hem gelezen en de hand van dit speciale kind vastgehouden. Mijn eigen hart is door dit nieuws gevuld met blijdschap.”

LEES OOK: First lady Melania Trump knutselt met kinderen in kinderziekenhuis

De woordvoerder van Trump, Staphanie Grisham had eerder al gezegd dat het een “zeer emotioneel” bezoek was voor Melania. “Ze sprak italiaans met hun en signeerde hun verband en nam enorm veel selfies.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen