Nieuw aantijgingen van seks met minderjarigen aan het adres van Roman Polanski

© epa

Betichtingen van het hebben van seks met een minderjarige blijven de Pools-Franse regisseur Roman Polanski achtervolgen. Dinsdag wist een 56-jarige vrouw, door haar advocate enkel bestempeld als ‘Robin’, zich op een persconferentie in Los Angeles te herinneren dat zij in 1973, op zestienjarige leeftijd, “seksueel aangerand” was door de cineast. Dat jaar had de nu 83-jarige Polanski al schuldig gepleit op de beschuldiging dat hij in 1973 onwettig seksueel verkeer had gehad met de toen dertienjarige Samantha Geimer.

Over haar ervaring van veertig jaar geleden zei ‘Robin’ dat zij “er nog niet over is”. Zij kwam decennia na de feiten met haar verhaal “om Samantha en de wereld duidelijk te maken dat zij niet de enige is die door Polanski is misbruikt”. Geimar heeft in april een rechter gevraagd, de zaak tegen de regisseur te laten vallen. Voor de feiten met Geimar heeft Polanski 42 dagen in (voor)hechtenis gezeten. In 1978 vluchtte hij, nog voor het vonnis werd uitgesproken, naar Europa. Sindsdien woonde en leefde hij in Frankrijk, Zwitserland en Polen en weigerde hij naar de VS terug te keren.

In 2010 was het de beurt aan de Britse actrice Charlotte Lewis om Polanski van seksueel misbruik te beschuldigen. Dat misbruik zou dateren van 1983, toen Lewis nog minderjarig was. Polanski heeft dat via zijn advocaten ontkend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen