Hooiopslagplaats in mergelgrotten mogelijk in brand gestoken

In de mergelgrotten aan de Muizenberg in Kanne bij Riemst werd donderdagavond rond 21 uur een brand in een hooiopslagplaats ontdekt. Een landbouwer gebruikte de grotten ook als stalling voor zijn koeien. Die bleven ongedeerd.

Het blussen van het brandend hooi op enkele tientallen meters diepte is wel een moeilijke klus voor de brandweer. Brandweermannen van meerdere korpsen zijn de hele nacht in de weer geweest. Er zijn sterke vermoedens dat het vuur is aangestoken.

Door de aanvoer van zuurstof in de grotten was het een moeilijke brand om te blussen. De blusploegen moesten telkens afgelost worden. De brandweer van Maastricht en de korpsen van Bilzen en Lanaken-Maasmechelen gingen als eerste ter plaatse. In de loop van de nacht verleenden brandweermannen uit Hoeselt en Genk bijstand. Het vuur ging gepaard met een grote rookontwikkeling, die ook overlast in het naburige Maastricht veroorzaakte. Onder meer het sterrenrestaurant met feestzaal Château Neercanne in Maastricht ondervindt hinder door de rook. Het hooi wordt uit elkaar getrokken en vervolgens geblust. De bluswerken zullen nog enige tijd in beslag nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen