Preud’homme teleurgesteld over inzet spelers, frisse kopjes bij Anderlecht tijdens interviews

© Isosport

Anderlecht heeft door de 2-0-zege tegen Club Brugge zondag een enorme stap gezet naar een 34ste landstitel, de eerste in drie jaar. Bij Anderlecht was men in zijn nopjes met de overwinning, maar toch blijft bij paarswit iedereen voorzichtig (of bijna iedereen). Bij Club Brugge overheerste uiteraard de teleurstelling. “Sommigen willen niet voor Club Brugge spelen”, aldus een gefrustreerde coach Michel Preud’homme.

svar

Hans Vanaken (Club Brugge): “Kunnen onze stempel niet drukken zoals vorig jaar”

“We moeten niet verstoppen dat we veel tekort komen. Anderlecht had veel meer overtuiging, zij waren beter zoals wij vorig jaar in die titelmatch beter waren tegen hen. We hebben nog niet op een match onze stempel kunnen drukken zoals vorig jaar, je ziet gewoon dat er minder vertrouwen is. Dat is jammer, want we hebben nog altijd dezelfde kwaliteiten. We moeten dit woensdag proberen rechtzetten.”

Timmy Simons (Club Brugge): “Tijd om wedstrijden te gaan winnen”

“Met tien tegen elf is het een lange tweede helft. We hebben één goede kans gecreëerd met Wesley, als die bal binnengaat heb je nog wat hoop. In plaats daarvan krijgen we hier bijna een pandoering. Het wil maar niet lukken, en dat is echt jammer. We hebben het vuur erin proberen houden, maar het wordt tijd dat we wedstrijden gaan winnen. Dan hoef je zelfs niet meer naar andere ploegen te kijken. Eerst punten pakken, dan zien we wel. Nog vier thuiswedstrijden? Oké, maar ook daar moeten we punten pakken en dat hebben we tot nu toe nagelaten.”

Michel Preud’homme: “Sommigen willen niet voor Club Brugge voetballen”

”Het probleem met die rode kaart is dat je het zo ver laat komen. Het is spijtig wat Vormer daar doet, maar het is nu zo. We worden overklast in springen, reactievermogen,... het begin was goed, maar dan moet je doorgaan. En als je dan tekort komt is het moeilijk om te voetballen. De spelers moeten gemotiveerd zijn om die wedstrijden te spelen, om te tonen dat ze het waard zijn. We hebben al getoond dat we tegen Kara en Spajic opkunnen, maar dat was er vandaag ook niet. Ook in de duels niet. Sommigen willen gewoon niet voor Club Brugge spelen. Als je die wedstrijd ziet... Claudemir toont mij bijvoorbeeld met zijn invalbeurt dat hij echt voor Club Brugge wil voetballen, daar ga ik wat mee doen.”

© Photo News

Adrien Trébel (RSC Anderlecht): “Vermoeidheid speelt enkel in het hoofd”

“Dit is een belangrijke zege, we zijn bezig aan een zeer goede reeks. We hebben mooie dingen getoond tegen Manchester United en vandaag opnieuw. We waren helemaal niet moe, vermoeidheid speelt enkel maar in het hoofd. Of we al aan de titel denken? Nee, we bekijken het match per match. We hebben wel de meeste punten, maar het kampioenschap is nog lang.”

Youri Tielemans: “Gaan ons niet verstoppen”

“Dit is zeker een serieuze stap richting titel, we gaan ons niet verstoppen. We hebben gewonnen en de nul gehouden. Wij waren veel beter en meer gefocust, ook veel preciezer. We moeten zo verdergaan tot op het einde, tot het moment waarop we echt kampioen zijn. Dat er geen vermoeidheid was? De trainingen waren minder aangepast aan wedstrijd van vandaag, iedereen heeft gerecupereerd en we hebben gelopen voor elkaar. Dat ik momenteel assistkoning ben? Goed voor mij, ik probeer mijn ploeg daarmee te helpen en dat lukt dit jaar heel goed. En natuurlijk wist ik dat Leander (Dendoncker, nvdr) die bal kon afmaken, hij kan alles!”

© Photo News

René Weiler (coach Anderlecht): “Belgen mogen trots zijn op deze jongeren”

“We hadden de juiste mentaliteit vandaag, mijn team heeft zeer goed gespeeld vandaag. Alle overwinningen zijn belangrijk, maar er zijn er nog 18 punten te verdienen en we spelen met de zes beste clubs. Maar als je de tabellen ziet, zie je dat wij een doel hebben. Daar moeten we alles voor geven. Dat die grote voorsprong een beetje uitzonderlijk is? Dat is waar, maar als je die match van vandaag ziet kan je daar niet over discussiëren. Alle Belgen mogen zeer trots zijn op jongeren als deze, dat ben ik ook. Ze leveren zeer goed werk en dat is belangrijk als je wat wil winnen. Dat Teodorczyk een beetje teleurgesteld was? Nu is het gewoon moeilijker omdat we tegen de besten spelen. Als hij hard blijft werken, zal hij opnieuw beginnen scoren.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen