Live voetbal

23/04Einde

Ligue 1 / Speeldag 34

AS Saint-Etienne - Stade Rennes

1 - 1
Robert Beric40'
45'Mexer

40' Doelpunt

1-0 Robert Beric
Assist: Romain Hamouma

83' Wissel

in: Habib Maiga
out: Ronaël Pierre-Gabriel

85' Geel

Kevin Malcuit

89' Wissel

in: Arnaud Nordin
out: Benjamin Corgnet

89' Wissel

in: Lamine Ghezali
out: Robert Beric

10' Geel

Rami Bensebaini

15' Geel

Sanjin Prcic

23' Geel

Mexer

45' Doelpunt

1-1 Mexer
Assist: Yoann Gourcuff

75' Wissel

in: Gelson Fernandes
out: Sanjin Prcic

78' Wissel

in: Wesley Said
out: Joris Gnagnon
Start wedstrijd 17:00 Plaats Saint-Étienne Stadion Stade Geoffroy-Guichard Scheidsrechter Ruddy Buquet

Alweer wedstrijd in Ligue 1 stilgelegd wegens supportersgeweld

Alweer wedstrijd in Ligue 1 stilgelegd wegens supportersgeweld

Supporters dringen de bezoekerstribune binnen Foto: Photo News

Vorige week kon u al lezen hoe de supporters van Bastia het veld bestormdenen spelers aanvielen. Enkele weken daarvoor zat het er in de Europa League bovenarms op tussen supporters van Lyon en Besiktas. Vandaag was het de beurt van de ‘supporters’ van Saint-Etienne om zich van hun slechtste kant te laten zien. Bij een match achter gesloten deuren wist een grote groep hooligans toch het stadion binnen te dringen via het bezoekersvak en moest de wedstrijd stilgelegd worden.

De wedstrijd tussen Saint-Etienne en Rennes moest achter gesloten deuren gespeeld worden als straf voor supportersgeweld na de derby tegen Lyon in februari. Het is niet de eerste keer dat de supporters van Saint-Etienne op een negatieve manier in het nieuws komen dit seizoen: toen de Franse ploeg het in februari tegen Manchester United opnam misdroegen supporters zich in Engelanden kreeg de ploeg ook al een straf van de UEFA.

Slechtgezinde supporters hadden zich reeds voor de match op de parking verzameld en lieten daar mestbommen ontploffen. Toen de wedstrijd bezig was wisten ze via het bezoekersvak het stadion binnen te dringen, waar ze weggestuurd moesten worden door stewards. De voorzitter van Saint-Etienne reageerde razend: ‘Ik ben enorm teleurgesteld. Dit is een catastrofe. Ik ben het wangedrag van enkele supporters beu en zal maatregelen nemen’ . De wedstrijd kon uiteindelijk uitgespeeld worden, eindstand 1-1.

Corrigeer