1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gezond fietsen en lekker eten in bosrijk Land van Playsantiën

Al fietsend de prachtige natuur doorkruisen en tussendoor genieten van een viertal culinaire geneugten. Dat kunt u de hele zomer lang doen in het Land van Playsantiën. Wij kozen voor een parcours in Zoersel en Malle en lieten er ons lekker verwennen.

Jan Vorsselmans

De toeristische cluster Land van Playsantiën organiseert in zijn regio drie culinaire fietstochten (in Zoersel-Malle, in Ranst-Zandhoven en in Lille), die je individueel of in groep nog tot en met 28 september kunt ondernemen. Het gaat om dagtochten van iets meer dan 40 kilometer, gekoppeld aan een bezoek aan vier horecazaken waar je achtereenvolgens geniet van een lekkere ontvangst, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.

U moet wel vooraf reserveren via de hoofdzetel van het Land van Playsantiën, Antwerpsesteenweg 246 in Westmalle. Dat kan op het kantoor zelf, telefonisch of via mail. De prijs bedraagt 35 euro en in ruil daarvoor krijg je een routekaartje en vouchers voor de gerechten in de desbetreffende horecazaken.

Wij opteren voor een tocht die de mooiste plekjes in Zoersel en Malle aandoet en laten ons al meteen verwennen met koffie en/of thee plus een ontbijtpannenkoek in De Vier Seizoenen, Raymond Delbekestraat 179 in Sint-Antonius.

In Westmalle-dorp nemen we het voorgerecht in de nieuwe bistro Time Out, Sint-Jozeflei 21. Daar is keuze tussen broccolisoep of een groenteslaatje met brie en honing. Normaal moeten we dat gerecht nemen in De Kasteelhoeve, Kasteellaan 81, maar de uitbaters genieten op het moment van onze tocht van een deugddoende vakantie.

En dan, op naar taverne Peter en Zout, aan de Antwerpsesteenweg 183, even verderop. Uitbater Peter Mertens laat ons kiezen tussen een vispannetjes met zomergroentjes of een brochette van varkenshaasje met champignonsaus.

Met een goedgevulde maag staan we klaar om de verdere tocht af te werken. Dé grote troef van deze route is dat je haast constant door het groen en de bossen fietst. Zo naderen we stilaan maar zeker De Sjoks, Halle-Dorp 142 in Halle-Zoersel, waar een moelleux met vanille-ijs en een bosvruchtencoulis ons wacht. Terug op de fiets komt stilaan het einde van de rit in zicht. Conclusie: een aanrader, zowel qua natuurschoon als qua culinair genot.

Info: 03.310.05.13 of info@landvanplaysantien.be, www.landvanplaysantien.be

Lees de uitgebreide reportage in Gazet van Antwerpen van donderdag 24 juli.

JAN VORSSELMANS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER