© @FPERRAUDIN

Politie Manchester voert gecontroleerde ontploffing uit, gearresteerde vrouw weer vrijgelaten

De politie van Manchester heeft in de nacht van woensdag op donderdag een gecontroleerde ontploffing uitgevoerd tijdens een huiszoeking in het zuiden van de stad. Dat gebeurde in het kader van het onderzoek naar de aanslag van maandagavond in de Manchester Arena. De vrouw die eerder in de nacht werd opgepakt, werd intussen weer vrijgelaten.

“Vanmorgen hebben we een huiszoeking verricht in de wijk Moss Side, waarbij een gecontroleerde explosie plaatsvond”, deelde de politie rond halfvier Belgische tijd op Twitter mee.

Wat later werd meegedeeld dat de vrouw die woensdagavond werd gearresteerd in het noorden van Manchester, weer werd vrijgelaten. “Nieuwe update: de vrouw die in Blackley gearresteerd werd in verband met de aanslag in de Manchester Arena werd vrijgelaten zonder aanklacht.”

De vader en de broer van de vermoedelijke dader Salman Abedi werden in de Libische hoofdstad Tripoli gearresteerd, zo bevestigde een woordvoerder van de Libische veiligheidsdiensten aan het Franse persagentschap AFP. “Na de arrestatie van Hachem, de broer van Salman Abedi, in het ouderlijk huis in Tripoli, werd ook zijn vader Ramadan Abedi thuis gearresteerd”, klonk het. De broer zou verklaard hebben net als zijn broer lid te zijn van Islamitische Staat, en in de voorbereiding van de aanslag in het Verenigd Koninkrijk verbleven te hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer