© Philippe Desmet

Schoolrock Festival presenteert affiche tijdens Lined Up

Het Schoolrock-comité presenteerde in jeugdhuis Tjok de affiche van het jaarlijkse muziekfestival. Naar goede gewoonte staat er weer een mix van muziekstijlen op het programma.

Philippe Desmet

Schoolrock is een jaarlijks muziekfestival dat door de leerlingen van het Sint-Ritacollege wordt georganiseerd. Op 29 april vindt de dertigste editie plaats. Na een half jaar van voorbereidend werk presenteerde het Schoolrock-comité de affiche. Dit gebeurde tijdens het evenement Lined Up in jeugdhuis Tjok te Hove.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, biedt Schoolrock meer dan alleen maar loeiharde rock. Ook dit jaar staat er weer een mix van muziekgenres op de affiche. Eén van de headliners is Salut c’est cool. Deze Parijzenaars zijn al hip in Wallonië, maar beginnen nu ook in Vlaanderen door te breken met hun technobeats. Dimaro is dan weer een dj uit het Gentse die al negen keer achter de draaitafels stond op Tomorrowland. Voor een portie stuiterende garagerock staat Dirk. garant. Girlpower mag je verwachten van Amazumi, een rapster met Nepalese roots.

Tijdens Lined Up vond ook een dj-contest plaats. De winnaar van deze contest, die volgende week bekend wordt gemaakt, mag Schoolrock openen.

In zijn dertigjarig bestaan heeft Schoolrock Festival al vele bekende namen naar Kontich gebracht. Netsky, Arsenal, Absynthe Minded, Selah Sue en Tourist zijn slechts enkele namen die in het verleden op de affiche stonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER