Broers Broekx 8e in A-finale WB kajak, Broekx-Peters 6e in Kopenhagen

Naast Artuur Peters en Laurens Pannecoucke (K1 1000m) zijn zaterdag nog enkele landgenoten in actie gekomen in de A-finales op de wereldbekermanche kajak in het Deense Kopenhagen. De broers Toon en Piet Broekx werden achtste in de A-finale van de K2 1000m en bij de vrouwen legden Lize Broekx en Hermien Peters in de A-finale van de K2 500m beslag op een mooie zesde plek.

De jonge Neerpeltenaars sloten hun eerste World Cup-finale af op een zesde plaats en finishten als vijfde land, want ze werden voorafgegaan door twee Duitse teams. Voor bondscoach Carlos Prendes wordt het de komende weken wel even puzzelen want vorige week finishte de 21-jarige Hermien Peters in de K1 500m ook al knap vijfde.

Voor dé prestatie van de dag zorgde echter Artuur Peters. De wereldkampioen bij de junioren van vorig jaar pakte in zijn eerste World Cup-finale meteen brons, de allereerste Belgische medaille ooit in een individueel nummer op wereldbekerniveau. Laurens Pannecoucke ging in diezelfde A-finale mentaal onderuit en finishte negende en laatste. Voor de Zwevegemnaar wordt het nu uitkijken in welk boottype hij op het WK zal mogen knokken voor een olympisch ticket.

Uitslagen van de A-finales van de Belgen op de wereldbekermanche kajak in het Deense Kopenhagen: