© GVDV

Robbie Williams pakt festivalgangers TW Classic helemaal in

Volbloedentertainer Robbie Williams heeft zaterdag in het Festivalpark van Werchter voor het absolute hoogtepunt gezorgd van een zeer geslaagde 14de editie van TW Classic. Vooraf was gevreesd dat de tropische hitte voor een uitputtingsslag zou zorgen onder de 62.000 aanwezige festivalgangers, maar dat viel onder meer door de toenemende bewolking in de loop van de namiddag goed mee.

Eerst The Scabs en daarna Anastacia, Texas en Anouk brachten onder meer door de vele hits die ze serveerden, heel wat sfeer op de festivalweide. Hun optredens verbleekten echter bij de show van Robbie Williams - met witte hanenkam en gekleed in een Schotse kilt - die naast hits als ‘Let me entertain you’, ‘Rock DJ’, ‘Millenium’, ‘Feel’ en het massaal meegezongen ‘Angels’ ook nog verrassende covers bracht zoals ‘Bohemian Rhapsody’ met flarden en een video van de originele Queen-music, een medley van ‘We will rock you’ en ‘I love rock’n roll’ en de afsluiter ‘My way’. Williams vertederde het publiek met een a capella ‘twinkle twinkle’-lied voor zijn in het publiek aanwezige dochtertje aan wie hij overigens een kus gaf. Het festival werd afgesloten door Faithless die onder meer met hits als ‘God is a dj’ en ‘Mass destruction’ de hele weide in een danstent veranderde.

Burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar is bijzonder tevreden met het goede verloop van het festival. “Het Rode Kruis heeft slechts 600 verzorgingen moeten doen, waarvan een substantieel deel voor mensen die problemen hadden met de warmte. Slechts 3 mensen moesten naar het ziekenhuis gevoerd worden voor verder onderzoek”. Dat deze cijfers veel lager uitvielen dan vooraf gevreesd, is volgens hem onder meer te danken aan de extra watervoorziening. Tot 16 uur was het drukkend warm, maar nadien zorgde de bewolking voor wat afkoeling.

De brandweer diende in de loop van de namiddag overigens even tussenbeide te komen bij een brandje aan de achterkant van een eetstand op de festivalweide. Het ging om ontsnapt gas uit een gasfles dat in brand was gevlogen. De brandweer klaarde de klus snel en niemand raakte gewond.

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer