© pn

Olivier Rochus neemt afscheid: ‘Ik zal de spanning missen’

Olivier Rochus (33) beëindigt deze week zijn actieve tenniscarrière tijdens de Ethias Trophy in Bergen. ‘Ik voel me klaar voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven’, zo zei de tennisser uit Namen op een persconferentie.

vml

‘Ik denk dat ik mag terugblikken op een geslaagde tenniscarrière’, zei Rochus. ‘Ondanks mijn kleine gestalte, wat een nadeel is in tennis, ben ik erin geslaagd om me tot de top te knokken en er vele jaren te blijven. Dat kan niet iedereen zeggen.’

Rochus kampte de laatste jaren met medische kwaaltjes. Zo moest hij in 2013 een operatie ondergaan om kraakbeen uit zijn heup te verwijderen. ‘Ik speelde enkel nog tennis om fit te blijven. Niet meer op de grote toernooien tussen alle sterren. Dat was niet meer aan mij besteed’, aldus de Waal. ‘Ik zal de adrenaline en spanning wel missen op de baan, maar nu ga ik me beperken tot wat plezierwedstrijdjes in een club. En ik ben een fervente golfer, we gaan zeker niet stil zitten.’

‘Oli’ startte zijn profcarrière in 1999 en kon zeven Challenger-toernooien en twee ATP-titels (2000 Palermo en 2006 München) op zijn naam schrijven. Zijn meest spraakmakende overwinning behaalde hij in het dubbelspel, want aan de zijde van Xavier Malisse won hij in 2004 Roland Garros.

De Ethias Trophy wordt zijn laatste officiële tennistoernooi. Wie niet naar Bergen kan afzakken, kan Rochus op 29 en 30 november nog éénmaal aan het werk zien. Dan doet onze landgenoot mee aan exhibitietoernooi in de Luikse Country Hall.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer