Nieuwsblad speelt: Tomodachi Life

© /

Waar heel wat uitgevers zich lijken te focussen op de typische testosterongevulde schietspellen, lijkt Nintendo ook de stap naar minder ‘hardcore’ genres te durven zetten en deze Tomodachi Life is daar een mooi voorbeeld van. Samenvattend? Denk aan The Sims en aan Tamagotchi en je hebt een heel summiere samenvatting.

4Gamers

Tomodachi betekent in het Japans eigenlijk ‘vriend’ en het gaat dan ook om een simulatie van het leven van je virtuele vriendjes en diens vriendjes. De Mii-personages die je sowieso aanmaakt om je te vertegenwoordigen op 3DS / Wii (U) zijn de helden van deze Tomodachi Life en krijgen zelfs een eigen stem en persoonlijkheid, zodat ze nog meer uitstraling hebben in het spel.

Je mag als een volwaardige voyeur meemaken wat voor zaken ze dagdagelijks meemaken, gaande van vriendschappen tot zelfs verliefd worden, trouwen en kinderen krijgen. Jij mag heel wat zaken aansturen, zodat je Tomodachi-personages een heel divers en interessant leven kunnen leiden.

Je moet ze natuurlijk van eten voorzien, kledij geven en verzorgen als ze ziek zijn, iets wat extra gestimuleerd zou worden doordat de Mii-personages gebaseerd zijn op je eigen uiterlijk en je dus op die manier sneller een band voelt met die personages. Nintendo hoopt dat mensen zich ook gelukkiger zullen voelen als hun personage zich ook gelukkig voelen en daarmee wil het de game ook verder doen reiken dan enkel wat er in het spel zelf gebeurt.

“Enkel voor vrouwen en kinderen”, denk je dan, maar men mikt vooral op mensen die heel wat verbeelding hebben en die zich graag om anderen bekommeren – wat blijkbaar toch een aanzienlijke groep mensen is, want in Japan verkocht Tomodachi Life maar liefst 5,5 miljoen exemplaren (over 2 games gespreid).

Beschouw Tomodachi Life als een mengeling tussen een simulatiegame en een soap, iets waar veel mensen zich mee zullen identificeren (getuige daarvan is de populariteit van Thuis bijvoorbeeld). Wie dus graag een toeschouwer is bij de belevenissen van herkenbare personages, kan vanaf 6 juni eens overwegen om Tomodachi Life op de kop te tikken (op 3DS).

Meer previews

Racen doorheen de VS in The Crew van Ubisoft

Mario Kart 8 belooft weer heel wat plezier

Batman ontmoet sterkste tegenstander ooit in Batman: Arkham Knight

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen