© AFP

Nederlandse ‘Glazen Huis’ wordt zwaar beveiligd: “Dreiging is risico dat je erbij moet nemen”

Wanneer Eva De Roo, Linde Merckpoel en Vincent Byloo zich in De Schorre in Boom een week lang laten opsluiten voor het goede doel, doen de Nederlandse radiopresentatoren Domien Verschuuren en Frank van der Lende hetzelfde in Breda. Bij onze noorderburen worden dit jaar veiligheidsmaatregelen getroffen “zoals die in de stad nog nooit getroffen zijn.”

hvv

Het publiek zal er weinig van merken, maar er worden wel degelijk extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo wordt er een bufferzone gebouwd met auto’s langs de in- en uitgangen. “Daardoor wordt het onmogelijk dat iemand zomaar met een knal binnen komt rijden’’, zegt burgemeester Paul Depla van Breda. Daarmee verwijst hij naar de aanslag in Nice op de Franse nationale feestdag die vele mensenlevens eistte. De burgemeester benadrukt wel dat het “een prachtig feest moet worden voor de stad. Maar dreiging is een vraagstuk dat we in deze tijd bij evenementen moeten meenemen.’’

Verder kan er sporadisch gefouilleerd worden en wordt het publiek volledig gescreend met camera’s. Er worden dagelijks zo’n 70.000 tot 100.000 bezoekers verwacht op de Grote Markt in Breda, tijdens de benefietactie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER