© Photo News

Ontploffing bij opvangcentrum voor asielzoekers in Duitsland

Bij een opvangcentrum voor asielzoekers in Zirndorf, in de Duitse deelstaat Beieren, is een koffer ontploft. De politie is op zoek naar twee verdachten.

wver

De explosie deed zich omstreeks 14.15 uur voor op zo’n 200 meter van het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge in Zirndorf, enkele dagen nadat een Syriër zich zondagavond bij een muziekfestival in het nabijgelegen Ansbach tot ontploffing bracht in naam van terreurorganisatie Islamitische Staat.

Volgens een woordvoerder van de politie hoorden getuigen een luide knal en werd onmiddellijk daarna een brandende koffer aangetroffen bij een terrein met tuintje. De Bayerischer Rundfunkmeldt dat de koffer gevuld was met spuitbussen. Er zijn geen gewonden gevallen.

De politie is op zoek naar twee verdachten. Het gaat om een man van ongeveer dertig jaar oud en een slanke vrouw van ongeveer 25 jaar oud. De man heeft zwart haar en droeg een lichtblauw T-shirt of een trui met lange mouwen, een jeansbroek en witte sneakers. Ook de vrouw heeft zwart haar en droeg een zwarte trui en een blauwe jeansbroek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER