1 / 2
thumbnail: null

Lokeren klopt Moeskroen met het kleinste verschil

Lokeren kan weer wat opgeluchter ademhalen: op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League werd voor eigen volk gewonnen van Moeskroen en door die tweede zege van het seizoen kruipen de Waaslanders wat weg uit de gevarenzone. Lokeren was de betere ploeg tegen de Henegouwers maar had om te scoren wel de hulp nodig van Essikal, die voor Moeskroen debuteerde met een knappe goal... in eigen doel. Coelho zorgde na rust voor geruststellende voorsprong, verder dan de eerredder van Markovic kwamen de bezoekers niet meer.

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Lokeren

Moeskroen-Per.

Na een 3 op 12 was het al van moeten voor Lokeren. Georges Leekens miste echter de geblesseerden Overmeire en Maric en bovendien was Bolbat geschorst. Rassoul, Patosi en Miric kregen daardoor een nieuwe kans. In doel viel echter een grotere verrassing te noteren: Copa stond immers onder de lat, Verhulst moest tevreden zijn met een plaatsje op de bank. Glen De Boeck zag bij Moeskroen Tirpan geblesseerd uitvallen en aanvoerder Dussenne vertrok naar Italië, Huyghebaert en Vojvoda kwamen zo aan de aftrap.

De Waaslanders namen de match meteen in handen en hadden de hele eerste helft de bovenhand, echter zonder te imponeren. Een doelpunt van Tom De Sutter werd echter (terecht) afgekeurd voor buitenspel en Moeskroen kon rekenen op een sterke Vagner. De bezoekers speculeerden duidelijk op de 0-0 en de doelman begon al van bij het begin tijd te rekken. Dat leek een succesvol recept te zijn maar in de 39e minuut stak Essikal de thuisploeg een handje toe.

De huurling van Zulte Waregem kopte bij zijn debuut voor Moeskroen een hoekschop van Patosi knap voorbij zijn eigen doelman: 1-0... Lokeren ging nog op zoek naar het geruststellende, tweede doelpunt maar meer dan dreiging op hoekschop (zes in totaal voor rust) leverde dat niet op.

Na de owngoal van Essikal moesten de Henegouwers na rust eigenlijk uit hun verdedigende stelling komen maar toch bleef het spelbeeld ongewijzigd. Spektakel bleef daardoor uit en de thuisploeg moest opletten om zich niet in slaap te laten wiegen. Bijna kon Moeskroen profiteren maar Diedhiou kopte net naast. Aan de overkant verzuimde Lokeren aanvankelijk om de wedstrijd te beslissen. Coelho botste eerst nog op Vagner maar de Braziliaan besliste in de 79e minuut dan toch de wedstrijd: op een diepe bal kreeg hij net te veel ruimte en werkte overhoeks binnen, 2-0. De vervanging van De Sutter werd nog op boegeroep onthaald, maar de spits greep op de bank meteen naar een zak ijs voor zijn knie. Steve De Ridder maakte voorts zijn debuut voor Lokeren maar de treffer viel nog aan de overkant: uit het niets haalde Markovic hard uit en Copa kon enkel maar kijken naar het schot dat links van hem in de bovenhoek verdween, 2-1. Verder dan die aansluitingstreffer kwamen de bezoekers echter niet meer.

In de stand springt Lokeren zo (voorlopig) naar de zevende plaats, Moeskroen blijft onderin achter met een schamele 3 op 15.