Moordpoging in station van Genval

Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een jongeman die woensdagavond in het station van Genval, deelgemeente van Rixensart (Waals-Brabant), een andere jongeman geslagen heeft en het slachtoffer op de rails wilde gooien. Dat meldt het parket van Nijvel.

lbo

De feiten deden zich woensdag omstreeks 23 uur voor in het station van Genval. Twee pendelaars kregen er ruzie. De twee jongeren waren met de trein in Genval aangekomen, waar ze ook allebei wonen. Het begon met scheldwoorden, maar ging al vlug over op een handgemeen.

Uiteindelijk sloeg de ene jongere de andere neer. Volgens een ooggetuige bleef hij het slachtoffer dat op de grond lag, tegen het hoofd trappen. Uiteindelijk wilde de man die klappen uitdeelde zijn slachtoffers op de rails gooien.

Een getuige kwam dan tussenbeide. Hij hielp het slachtoffer opnieuw op het perron te klimmen, vooraleer een trein het station inreed. Het slachtoffer werd met zware verwondingen, onder meer een hersenschudding en blauwe plekken, naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou een tiental dagen arbeidsongeschikt zijn.

De dader is geïdentificeerd na de getuigenissen en camerabeelden. Hij werd donderdag voor de onderzoeksrechter geleid in Nijvel. Er werd een arrestatiebevel tegen hem uitgeschreven voor poging tot moord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER