© GVA

Leerlinge College Hagelstein wint internationale Sci-Tech Challenge

Leerlinge Lauren Sillis van College Hagelstein kaapte samen met haar internationale team 'The five electrons' de eerste prijs weg tijdens de zesde editie van de Sci-Tech Challenge in Boekarest, een wedstrijd die de keuze voor wetenschappen, technologie, ingenieurswetenschappen en wiskunde (STEM) stimuleert.

Kristof Van Rompaey

Junior Achievement-Young Enterprise (JA-YE) Europe en ExxonMobil willen met het initiatief jongeren motiveren om te kiezen voor STEM-studies. Als opdracht moesten de deelnemers een plan opstellen waarbij de CO2-uitstoot tijdens de organisatie van het Eurovisiesongfestival zo beperkt mogelijk zou blijven. Ze moesten ook berekenen hoevel energie hun plan zou besparen en hoeveel de emissies eventueel zouden verlagen.

Het team van Sillis werkten hun idee voor het maken van magneten onder schoenen waarmee op een ‘magisch tapijt’ energie wordt opgewekt uit tot een waterdicht businessplan, in combinatie met een interactieve app om transport te optimaliseren. “Het was een onvergetelijke ervaring om in een internationaal team creatieve technologische oplossingen te vinden”, vertelt ze. “Mijn teamgenoten waren super en ik hou er zeker internationale vriendschappen aan over.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER