© JG

Genk beent Mechelen bij in play-off 2

Genk heeft KV Mechelen met 1-0 geklopt in Play-off 2A. Na vier wedstrijden tellen beide clubs negen punten. Het was Sergey Milinkovic-Savic die met een knal in de winkelhaak de punten in Limburg hield. Bekijk de samenvatting vanaf 23u.

maj

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Genk was niet gerust in de match tegen de Maneblussers. Achter De Kazerne kreeg het vorige week slaag (4-0), de zevende zege op rij voor KV Mechelen. Winst in Genk stond voor de Mechelaars bijna gelijk met een eerste plaats in de poule en een ticket voor de barrages van Play-off 2. Maar het was al van het seizoen 1996-1997 geleden dat Mechelen in Genk kwam winnen en daar kwam deze vrijdag dus geen verandering in.

Gedwongen wissels

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Cissé eiste een strafschop, net als Thomas Buffel. Die speelde niet zijn beste wedstrijd en kreeg een gele kaart na een fel luchtduel. Veel kansen kregen we niet te zien, wel twee gedwongen wissels. Gelegenheidsback Walsh viel geblesseerd uit bij de Limburgers en werd door Ndidi vervangen. En bij de bezoekers kwam de vertrekkende Biebauw al na vijf minuten de geblesseerde Moris vervangen.

De tweede helft bracht iets meer opwinding. Genk ging op zoek naar dat belangrijke doelpunt, en dat lukte zowaar, en hoe! In de 59ste minuut trapte Milinkovic-Savid van buiten het strafschopgebied de bal recht in de winkelhaak. Biebauw kon niet anders doen dan bewonderend toekijken.Enkele minuten later stond het ei zo na 2-0, maar de poging van Buffel hobbelde naast.

Mechelen wilde zich niet gewonnen geven, maar toen Cocali de doorgebroken Monrose neerhaalde kreeg de verdediger logisch rood. KV Mechelen herstelde zich niet en ging dus met 1-0 onderuit. Dat had gerust meer kunnen zijn, maar vooral Siebe Schrijvers miste de kansen.

Door de winst hijst Genk zich naast Mechelen in de stand in Play-off 2A, maar de Maneblussers hebben een beter doelsaldo (+7 tegen 0).