© Photo News

Raadkamer Antwerpen - Verdachte van zuuraanval blijft in de cel

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van Mustafa B. (40), die ervan verdacht wordt afgelopen weekend twee mannen te hebben aangevallen met zoutzuur. “Hij houdt zijn onschuld staande en gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer”, zegt zijn advocaat Axel De Schampheleire. De man moet nu binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen.

De feiten speelden zich in de nacht van zaterdag op zondag af in de Antwerpse wijk Kiel. Een 21-jarige man verklaarde hoe een man hem in de Van Halmalestraat benaderde met een potje, waarin een poeder zat. Toen hij dat naar hem smeet, kon hij zich net op tijd omdraaien, waardoor hij een beperkte hoeveelheid van het goedje op zijn wang kreeg. Het slachtoffer nam de benen. Even verderop zou de man de inhoud van het potje ook naar een 20-jarige jongeman gegooid hebben.

De twee slachtoffers herkenden de zuurgooier als een ietwat zonderlinge kerel uit de buurt. De politie kwam bij Mustafa B. uit en pakte hem op. Hij gaf toe dat hij een bijtend product bij zich had, maar dat was volgens hem in vloeibare vorm, niet in poedervorm. Hij ontkende dat hij de twintigers verwond had.

De politie had in de buurt inderdaad een potje aangetroffen met daarin sporen van vermoedelijk zoutzuur. De verwondingen van de 21-jarige bleven beperkt, de 20-jarige had brandwonden opgelopen en is twee weken arbeidsongeschikt.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer