© WAS

‘Ik verwijt niemand binnen de club iets’

Na zes jaar trouwe dienst neemt Tom Blommaerts afscheid van het Lyrapubliek. De middenvelder geeft toe dat zijn laatste optreden voor eigen volk vreemd zal aanvoelen.

kugu

Blommaerts zet volgend seizoen zijn carrière verder bij tweedeprovincialer RVC Hoboken. Iets wat hij pakweg zes maanden geleden zelf nooit had kunnen geloven. ‘Eerlijk, ik ging ervan uit dat ik mijn loopbaan bij Lyra zou afsluiten, maar één man heeft er anders over beslist’, zegt Blommaerts. ‘Toenmalig sportief manager Werner Mertens wilde een aantal zaken op eigen houtje regelen en heeft mijn vertrek mee in de hand gewerkt. Achteraf spijtig, want die man is intussen door de club aan de kant geschoven. Van de mensen die nu nog op Lyra zijn, wil ik niemand iets verwijten. Het is mooi geweest, maar het had voor mij nog niet hoeven te eindigen. Ik miste dit seizoen slechts één wedstrijd, ik had het gevoel het niveau nog aan te kunnen en de jongeren wat bij te brengen.’

‘Positief afsluiten’

Blommaerts ligt erop gebrand in schoonheid te eindigen voor de eigen fans. ‘Ik wil deze campagne absoluut op een positieve manier afsluiten. We hebben nu 38 punten en treffen met Wellen en Leopoldsburg nog twee ploegen die binnen onze mogelijkheden liggen. Het zou mooi zijn dat aantal nog wat aan te dikken’, besluit Blommaerts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Regio