Direct naar artikelinhoud

Het weer: buien nemen af

Het weerbeeld is vrijdag en in het weekeinde nogal wisselend. Het onbestendige weertype wordt beïnvloed door een lagedrukgebied boven Schotland. Daardoor is de opbouw van de atmosfeer in onze omgeving onstabiel en krijgen we met storingen te maken.

Wolken maken plaats voor de zon.Beeld anp

Vrijdagochtend vallen vooral in het oosten van het land enkele buien. Vanuit het westen klaart het op en breekt de zon nu en dan door. Vanmiddag kunnen er buien voorkomen. De maximumtemperatuur ligt tussen 19 en 21 graden. Daarbij waait een matige tot krachtige zuidwestenwind, aan zee windkracht 6 of 7.

De wind is ook zaterdag flink aanwezig. De buien nemen komend weekeinde geleidelijk af. Zaterdag is tussen de wolken door de zon te zien. Verspreid over het land komen nog enkele buien voor. In de loop van de dag blijft het echter vaker droog.

Met een middagtemperatuur van 18 tot 20 graden is het zowel zaterdag als zondag vrij koel voor de tijd van het jaar. Zondag schijnt soms de zon en blijft het op de meeste plaatsen vrijwel droog. Alleen in het noorden valt nog een enkele bui. Na het weekeinde verschijnt een hogedrukgebied op de weerkaart en blijft het overdag vrijwel droog. De middagtemperatuur gaat omhoog naar 22 of 23 graden.