© Photo News

Jan Kopecky wint superspecial in Rally van Duitsland, Neuville pas negende

De Tsjech Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) is donderdagavond de verrassende eerste leider in de Rally van Duitsland, dat is de tiende manche van het seizoen in het WRC-kampioenschap.

De openingsrit van de Rally van Duitsland was uitgetekend in de straten van Saarbrücken, waar de rijders een bijzonder technisch parcours voor de wielen geschoven kregen. Het was constant draaien en keren. Kris Meeke botste tijdens zijn tweede rondje tegen een betonnen afrastering, waarna de stuurinrichting het liet afweten. Meeke kon geen meter verder en blokkeerde de weg voor de andere rijders. Het takelen nam heel wat tijd in beslag. Voor de andere rijders zat er niets anders op dan te wachten.

Ott Tänak leek op weg naar de snelste tijd totdat Jan Kopecky met zijn kleine Skoda Fabia R5 iedereen verraste door de snelste tijd te rijden. Neuville begon eerder voorzichtig aan zijn wedstrijd en reed de negende tijd. “Nadat ik zag wat er met Meeke gebeurde, had ik geen goed gevoel bij deze rit”, zei Neuville aan de finish. “Ik heb tijdens de superspecial in de Rally van Zweden iets gelijkaardigs meegemaakt. Ik heb het voorzichtig aangepakt. Het was mijn eerste keer dat ik als leider van het kampioenschap mag starten. Ik denk dat we het goed gedaan hebben.”

Vrijdag begint het echte werk en krijgen de deelnemers zeven klassementsritten voor de wielen geschoven.

Uitslag superspecial:

1. Jan Kopecky (Tsj/Skoda) 2:05.9

2. Ott Tänak (Est/Ford Fiesta) op 0.3

3. Craig Breen (Ier/Citroën C3) 1.3

4. Andreas Mikkelsen (Nor/Volkswagen Polo) 1.9

. Sébastien Ogier (Fra/Ford Fiesta) 1.9

6. Jari-Matti Latvala (Fin/Toyota Yaris) 2.2

7. Elfyn Evans (GBr/Ford Fiesta) 2.4

8. Dani Sordo (Spa/Hyundai i20) 2.5

++ 9. Thierry Neuville (Bel/Hyundai i20) 2.7

10. Hayden Paddon (NZl/Hyundai i20) 2.8

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer