© WAS

“Mijn vriendin wordt er zot van, maar Beerschot is mijn thuis"

Beerschot Wilrijk kan zondag op het Kiel zijn derde titel in drie jaar vieren. Het Olympisch Stadion loopt opnieuw vol en maakt zich op voor een groot volksfeest. De oud-spelers zetten met plezier mee de champagne koud. “En na de match ga ik al zingend naar huis”, lacht Mo Messoudi.

sks, HF

In 2005 was Mo Messoudi de jongste speler en enige jeugdproduct die aan de aftrap verscheen in de gewonnen bekerfinale tegen Club Brugge. Twee jaar later maakte hij zijn kastje in het Olympisch Stadion leeg, maar de liefde voor mauve-wit is altijd gebleven. “Als ik nu naar een match ga kijken, dan ga ik al zingend naar huis”, lacht Messoudi. “Mijn vriendin wordt er zot van, maar Beerschot is nu eenmaal mijn thuis. Hier ben ik opgegroeid, hier heb ik vrienden gemaakt. Ik heb bij veel clubs gespeeld, maar emotioneel blijf ik voor altijd verbonden met Beerschot. De mooiste herinneringen? Vier derby’s heb ik tegen Antwerp gespeeld, vier keer heb ik gewonnen. Of de band met Joske. Van alle seizoenen heb ik nog wel een truitje liggen.”

Messoudi hoopt op een dag terug als speler de schoenen aan te binden op het Kiel. “Het zou mooi zijn om hier terug te keren, als voetballer of in een andere functie. Mijn carrière hier afsluiten? Dat zou mooi zijn. Ik ben nog maar 32 en heb nog wel enkele jaren te gaan.” Zondag zakt Messoudi samen met Kris De Wree en Daniel Cruz af naar het Olympisch Stadion. “Dan kunnen we samen nog eens herinneringen ophalen. Hopelijk kunnen we na de wedstrijd een mooi feestje bouwen.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners