VIDEO. Overlast vliegtuigen maakt meer mensen ziek

© ddl

Harno, de huisartsenvereniging van de Noordrand rond Brussel krijgt steeds meer patiënten over de vloer die klagen over vliegtuigoverlast. De vereniging trekt aan de alarmbel.>Dieter De Beus

DIETER DE BEUS

De lawaaihinder en spreiding van de vluchten op Brussels Airport is al jaren een heet hangijzer. De afgelopen maanden laaide discussie bijzonder hoog op. Vooral de actiecomités uit de Noordrand stonden de voorbije weken meermaals op hun achterste poten toen geopperd werd om Brussel te ontzien en de Noordrand vaker te overliegen. Nu trekt ook de huisartsenvereniging Harno, met meer dan 130 leden uit Wemmel, Meise, Grimbergen, Machelen-Diegem, Vilvoorde, Zemst , Steenokkerzeel en Kampenhout aan de alarmbel.

‘De voorbije jaren is de concentratie van het aantal dag- en nachtvluchten systematisch toegenomen, alsook de klachten bij onze patiënten. In tegenstelling tot een ongeluk of een ziekte, heeft de vliegtuigoverlast geen directe gevolgen. Het tast de gezondheid sluipend aan. Zo neemt het risico op een cardiovasculaire aandoening toe bij lawaaihinder', klinkt het.

Klik hier en lees morgen meer in Het Nieuwsblad van woensdag 3 september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen