© AFP

Fonseca is de nieuwe coach van Shakhtar Donetsk

De Portugees Paulo Fonseca is aangesteld als nieuwe trainer van Shakhtar Donetsk. Dat meldt de Oekraïense topclub dinsdag op haar website.

De 43-jarige Portugees, dit seizoen met Braga winnaar van de Portugese beker, heeft een contract van twee jaar getekend. Fonseca vervangt bij Shakhtar het 70-jarige clubicoon Mircea Lucescu. Die vertrok na twaalf jaar trouwe dienst naar het Russische Zenit Sint-Petersburg.

“Ik ben zeer blij dat ik aan de slag kan gaan bij Shakhtar. Voor deze club werken is een grote eer voor iedere coach”, verklaart Fonseca op de website van zijn nieuwe werkgever.

Shakhtar Donetsk bereikte dit seizoen de halve finales van de Europa League. De Oekraïners schakelden Anderlecht uit in de achtste finales. In mei won de club voor de tiende keer de Beker van Oekraïne. Shakhtar moest wel voor het tweede jaar op rij genoegen nemen met een tweede plaats in de competitie achter landskampioen Dynamo Kiev. Komend seizoen treedt Shakhtar Donetsk aan in de voorrondes van de Champions League.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal