© Kristof Van Rompaey

Onderhoudsman Maurice neemt afscheid van gemeentelijk zwembad

Heistenaar Maurice Liekens mag na 44 jaar als onderhoudsman in het gemeentelijk zwembad binnenkort gaan genieten van een welverdiend pensioen. Verveling? Daar vreest hij niet voor.

Kristof Van Rompaey

De carrière van onderhoudsman Maurice Liekens loopt nagenoeg gelijk met die van het zwembad. Zo’n maand na de opening trad hij er in dienst, om er uiteindelijk te blijven tot aan zijn pensioen. Nu het zwembad tegen 2018 zou worden vervangen door een nieuw exemplaar, moeten ze het daar dus stellen zonder zijn oog voor detail.

“Ik stond onder andere in voor het kuisen van de cabines, de toiletten en de douches. Ik heb dat nooit een minuut tegen mij zin gedaan. Het is hier dan ook schitterend om te werken”, vertelt hij. “Voor mij is het altijd een droomjob geweest. Zo vind je er geen tweede.”

Zelfs na de werkuren was Maurice nog geregeld te vinden in het zwembad. “Ik kwam ’s avonds nog terug om baantjes te zwemmen. Weinigen doen dat, na de uren nog terug naar hun werkgever gaan, maar voor mij lag dat net iets anders”, knipoogt hij.

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER