Direct naar artikelinhoud

Na sneeuw, aardbevingen en lawine: hevige stormen teisteren zuiden van Italië

Een weg zakte helemaal in na zware regenval. Een geparkeerde auto deelde in de brokken.

Italië heeft het écht niet getroffen: na de hevige sneeuwval, de aardbevingen en de lawine die vorige week een hotel in Pescara vernielde, worden het zuiden van het land en haar omliggende eilanden nu getroffen door stormen. Wegen zijn geblokkeerd door aardverschuivingen, scholen zijn gesloten, straten staan volledig blank.

Er vielen afgelopen week al heel wat doden door het slechte weer: de lawine die hotel Rigopiano in Farindola (Pescara) trof, kostte het leven aan zeker zes mensen. 23 anderen zijn nog altijd vermist, de hoop overlevenden te vinden, wordt met het uur kleiner. Gisteren stierf een man in Sicilië toen zijn auto meegesleurd werd door het wassende water van de Platani, de derde grootste rivier van het eiland. De 67-jarige man, vader van drie kinderen, kon zijn voertuig niet tijdig verlaten. Zijn drie medepassagiers werden wel gered.

Vooral in Sicilië is de situatie ernstig, met krachtige winden en hevige regen. In twee regio's van het eiland, Messina en Catanië, heerst code rood. Een deel van een ringweg stortte in nadat de zware regenval van de voorbije uren een aardverschuiving had veroorzaakt. Gewonden vielen er gelukkig niet, één geparkeerde auto deelde wel in de brokken. In de gemeente Scaccia sloeg de bliksem in op enkele gebouwen in de stad (zie video). 

Er zijn ook talrijke problemen gemeld in Calabrië, ten zuiden van Napels. Daar viel in twaalf uur tijd maar liefst 200 millimeter regen. De civiele bescherming moest uitrukken om enkele getroffen families in veiligheid te brengen toen een dijk brak en huizen overstroomden. Ook een school voor jongeren met een beperking moest worden ontruimd omdat een muur op instorten stond. En ook de luchthaven van Reggio is tijdelijk gesloten.

Ook vanavond en vannacht worden nog zware onweersbuien, stevige rukwinden en stormvloeden langs de kust verwacht.

Twitter bericht wordt geladen...

Na sneeuw, aardbevingen en lawine: hevige stormen teisteren zuiden van Italië

Twitter bericht wordt geladen...