Auto rijdt in op ijskar terwijl klant bestelling doet

© bfs

© bfs

© bfs

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Geert Gerlo uit Elversele werd maandagavond gewond nadat een chauffeur vol achteraan inreed op een ijskar waarbij hij ijsjes bestelde. De man kreeg de flank van de ijskar volledig op zich en werd in de berm geslingerd.

BERT FOUBERT

‘Ik was net met de hond gaan wandelen, toen ik het geluid van de ijskar hoorde’, vertelt Gerlo, die in de Legen Heirweg woont. ‘Ik stak de straat over en wachtte de wagen ter hoogte van mijn huis op. Toen de ijsventer stopte, bestelde ik ijsjes voor mijn gezin. Ik had in mijn ooghoek links een auto zien naderen, maar ik veronderstelde dat die de wagen gewoon zou inhalen. Een paar tellen later knalde die auto plots zonder te remmen vol achteraan in op de ijswagen.’

Door de klap werd de ijskar over het naastliggende fietspad en trottoir geslingerd, waar ze tot stilstand kwam tegen een omheining. De aanrijdende auto kwam compleet vernield dwars over de rijbaan terecht.

Geert Gerlo lag even verderop hevig bloedend in de berm.

‘De aanrijdende auto had de ijskar tegen mij aan gesmakt’, herinnert hij zich. ‘Ik kreeg de flank van de ijswagen met daarin het uitschepraam vol op mijn borst. Ik besefte daarna niet meer wat er aan het gebeuren was en ik werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleken mijn verwondingen gezien de impact van de klap al bij al nog mee te vallen. Ik had over heel mijn lichaam kneuzingen en ook mijn mond en gezicht werden gehavend. Daardoor ben ik nog heel de week arbeidsongeschikt.’

De bestuurder van de ijswagen stond recht op het moment van de aanrijding, en werd helemaal door elkaar geschud. De man mocht na verzorging het ziekenhuis verlaten. Ook de bestuurder en passagier die in de aanrijdende auto zaten – twee jongeren – kwamen er met lichte verwondingen vanaf. De mannen verklaarden achteraf dat ze de ijswagen helemaal niet hadden opgemerkt door de laaghangende zon.

Geert Gerlo beseft dat hij geluk heeft gehad. ‘Voor hetzelfde geld schoot de aanrijdende auto ook mee naar rechts, had die mij ook nog een keer aangereden’, vertelt hij. ‘Mijn gezin dat binnen zat had de klap gehoord en keek meteen uit het raam. Ze zagen mij bloedend in de berm liggen en de gecrashte auto op straat. Ze waren in paniek.’

De getroffen ijswagen is perte totale. ‘We kunnen door het verlies van de wagen deze ronde voorlopig niet meer doen’, zegt Wim Uyttendael van Wim's ijs uit Sint-Niklaas.

‘Het is niet de eerste keer dat onze ijswagens worden aangereden. Dit is intussen al nummer vier.’ Wim's ijs heeft in totaal zo'n vijftien ijswagens, die voornamelijk in het Waasland en in Gent op de baan zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen