Ophef om tekenfilmfiguur die over Korantekst uitglijdt in populair kinderprogramma

Er is in Engeland heel wat ophef ontstaan rond een fragment uit een kinderprogramma. Daarin is een tekst uit de Koran te zien

lbo

Brandweerman Sam, zo heet het hoofdpersonage uit het populaire kinderprogramma, schuift in de aflevering uit op een vel papier met daarop een stuk tekst uit het islamitische boek de Koran. Hoewel die aflevering, de 7e aflevering uit seizoen 9, al in oktober 2014 werd uitgezonden in Engeland, werd het bewuste fragment pas nu onder de loep genomen.

Miqdaad Versi van een vooraanstaande Britse moslimorganisatie reageerde al heftig op Twitter. “Wat speelde er zich af in de producenten hun hoofden toen ze dachten dat dit een goed idee was”, zegt hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het zou gaan om versen 13 tot 26 van hoofdstuk 67 van de Koran.

Mattel, het productiehuis achter het programma “Fireman Sam” heeft zich intussen geëxcuseerd. “Het was de bedoeling dat er enkel een willekeurige, onleesbare tekst op dat papier zou staan. We betreuren deze fout en excuseren ons daarvoor. We zullen niet langer samenwerken met de animatiestudio die verantwoordelijk is voor deze fout. We zullen ook meteen actie ondernemen om de aflevering uit circulatie te halen en zullen ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt.”

Je kan het bewuste fragment hier bekijken. De tekst komt maar heel kort in beeld:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen