Direct naar artikelinhoud

Luchthaven LA tijdelijk ontruimd na valse berichten schietpartij

Een deel van het vliegveld van Los Angeles is maandagmorgen (Nederlandse tijd) tijdelijk ontruimd geweest nadat verschillende personen melding hadden gemaakt van een schietpartij. De politie deed onderzoek naar de berichtgeving maar vond geen aanwijzingen dat er is geschoten op de luchthaven. Alle passagiers moeten opnieuw door de veiligheidscontroles.

De luchthaven van Los Angeles.Beeld epa

Naar aanleiding van berichten over een schietpartij - veelal op Twitter - besloten de luchthavenautoriteiten de centrale terminal evacueren. De vertrek- en aankomsthal werden voor politieonderzoek ontruimd.

Ook het inkomende verkeer werd afgesloten en uit voorzorg bleven alle vliegtuigen tot 7:00 uur (Nederlandse tijd) aan de grond. De luchthavenpolitie riep mensen op kalm te blijven zolang de berichten over een vermeende schutter niet waren bevestigd.

Rond 6:45 uur meldde de politie dat er geen aanwijzingen waren voor een schietpartij. De brandweer liet eerder al weten dat het 'geen significant incident' had waargenomen, aldus de lokale nieuwszender KTLA. De geëvacueerde passagiers mochten daarop het vliegveld weer binnen. Wel moeten ze allemaal opnieuw door de veiligheidscontrole.

De politie doet onderzoek naar de bron van de onjuiste berichtgeving. De luchthaven laat per Twitter weten dat een persoon in een Zorro-kostuum is opgepakt. Of deze iets te maken heeft met de evacuatie van maandagmorgen is onduidelijk.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...