CLUBNIEUWS. Alweer zorgen om rechtsachter bij Anderlecht, Club op zoek naar versterking

© Belga

Anderlecht en Club Brugge likken hun wonden na de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League: de Brusselaars hebben vooral achterin blessurezorgen, de West-Vlamingen daarentegen zagen al een vierde flankaanvaller uitvallen. Genk en Zulte Waregem (allebei knap op een met Oostende gedeelde tweede plaats) denken nog aan versterking. Het clubnieuws van de dag.

vermi

Appiah tijdje out: wie wordt rechtsachter bij Anderlecht?

ANDERLECHT Anderlecht moet het vier tot zes weken doen zonder Dennis Ap­piah. De rechtsachter blesseerde zich vorige week aan het been en is langer out dan gehoopt. Appiah mist wellicht vier competitiewedstrijden, waaronder de topper op Standard, en twee Europese matchen. Na de interlandbreak in oktober zou de Fransman opnieuw fit moeten zijn. Anderlecht heeft weinig alternatieven: de jonge Sowah wordt vooral gebruikt als rechtsmidden, terwijl Stéphane Badji al door de mand viel als rechtachter. Ook Michael Heylen is een optie.

Lukasz Teodorczyk kreeg een tik op de kuit en moest vervangen worden. (bvv)

Alweer flankaanvaller geblesseerd bij Club, versterking op komst?

CLUB BRUGGE Na Izquierdo en Refaelov was ook nog Bolingoli voor de match tegen Standard uitgevallen. Al zijn andere aanvallers kregen een kans van Preud’homme: aanvankelijk spitsen Wesley én Vossen én nog eens Gedoz, nadien bracht hij ook nog Diaby (dat maakte al drie echte spitsen) en Limbombe.

Maar alleen Gedoz scoorde. En viel daarna uit met een omgezwikte voet, die schade moet nog worden gemeten. Het is nu al de vierde flankaanvaller die geblesseerd uitvalt. Club moet nog ijveriger op zoek naar versterking – de naam van de Serviër Aleksandar Katai blijft circuleren. (fb/kv)

Susic ondergaat medische tests bij Genk

GENK KRC Genk heeft zoals verwacht een akkoord bereikt met aanvallende middenvelder Tino-Sven Susic (24) en zijn club Hajduk Split. Het transferbedrag schommelt rond de twee miljoen euro, er zijn geen extra bonussen in de deal opgenomen. Susic zelf zou volgens Kroatische media 450.000 euro per jaar verdienen in Genk. Hij tekent een driejarig contract, met een optie op twee extra seizoenen.Omdat zijn vlucht vertraging opliep, legt Susic pas vandaag zijn medische en fysieke tests af in Genk. Ook de (huur)overeenkomst met Shakhtar omtrent Ruslan Malinovskyi is principieel rond. Er is een getekend akkoord met speler én club, alleen enkele administratieve regelingen moeten nog worden afgerond. (mg)Zulte Waregem richt pijlen op Teixeira (ex-Standard)ZULTE WAREGEM Zulte Waregem wil nog een centrale verdediger halen en heeft zijn pijlen gericht op Jorge Teixeira, de Portugese verdediger van Charlton Athletic en daarvoor in België aan de slag bij Standard. Teixeira kwam op voorspraak van de Belgische trainer José Riga naar de club van Roland Duchâtelet in Londen, maar komt onder de nieuwe trainer Russell Slade niet meer aan spelen toe. Hij heeft nog wel een contract tot 2020 bij Charlton. Zulte Waregem zou hem willen huren voor één seizoen. (bla)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen