Gedaan met de klassieke Gentse Feesten-slaap: restaurants en cafés blijven gewoon open

© if

De tijd dat alleen Sherlock Holmes na de Gentse Feesten een restaurant vond dat open is, ligt duidelijk achter ons. Zeker jonge horeca-ondernemers zien steeds vaker brood in de weken na de wilde tiendaagse.

Sander Luyten

Pizza, pita of frieten. Vooral dat stond er tot voor kort op het menu van wie na de Gentse Feesten buitenshuis wilde eten. Die periode lijkt tegenwoordig helemaal afgesloten. Heel wat (jonge) restaurants zijn deze week gewoon open.

Restaurant Bodo in de Burgstraat is een van die zaken. “Tijdens de Gentse Feesten zijn onze klanten vaak toeristen. Na de feesten komen onze vaste klanten terug”, zegt chef Lore Moerman. “Dat zijn vaak Gentenaars die iets meer uitgeven. Bodo draait beter na de Gentse Feesten. Het is zo opvallend dat ik tijdens de feesten van 2018 misschien gewoon toe blijf.”

Ook eetkaffee De Lieve in de Sint-Margrietstraat denkt er niet aan de komende weken de deuren te sluiten. “Wij vangen de verloren ziel op”, zegt Stephanie Lippens met een glimlach. “Omdat er op de grote pleinen heel wat zaken toe zijn, komen toeristen gemakkelijker tot hier. Gentenaars hebben we sowieso. Er is altijd wel iemand niet op reis. Voor ons is het nu echt een topperiode.”

Zowel Moerman als Lippens merken dat het tijdperk waarin Gent na de Gentse Feesten dood was, voorbij is. Kurt Neyrynck van Horeca Gent bevestigt. “De hotels zitten niet helemaal vol, maar Gent blijft wel leven. Toeristen hechten minder belang aan de Gentse Feesten. Het is dan ook belangrijk dat de stad er alles aan blijft doen om buitenlanders naar hier te lokken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen