Burgemeester geeft cursus headbangen en trouwt koppels op metalfestival

© Alcatraz

Tijdens Alcatraz zal burgemeester Vincent van Quickenborne (Open VLD) op de eerste festivaldag een snelcursus headbangen geven.

eva, djr

Dat belooft de Kortrijkse burgemeester omdat er bij de opening van het driedaagse metalfestival veel inwoners aanwezig zullen zijn die nog nooit op Alcatraz waren.

In het tweede weekend van augustus vindt de tiende editie van Alcatraz plaats. Een jubileumeditie dus en voor de organisatoren het ideale moment om in te gaan op een vraag die ze meermaals kregen. Heel wat mensen uit de omgeving willen graag eens een kijkje nemen, terwijl het festival effectief bezig is en die kans krijgen ze nu. De organisatie nodigt op vrijdag 11 augustus alle inwoners van de stad Kortrijk en de gemeente Zwevegem uit. Ze mogen gratis binnen, terwijl een ticket voor de eerste festivaldag normaal 45 euro kost.

Intussen meldden zich al ruim duizend Kortrijkzanen en Zwevegemnaren aan voor de eerste festivaldag.

Burgemeester Van Quickenborne, zelf een metalfan, is tevreden dat zoveel inwoners openstaan voor een wereld die ze niet kennen. “Het is echt tof van Alcatraz dat ze alle Kortrijkzanen en Zwevegemnaren de kans geeft om kennis te maken met goede hardrockmuziek. Veel mensen hebben een verkeerd idee van rockers met hun lang haar, zwarte kledij en tatoeages. Het is een unieke kans voor alle inwoners. En ik wil hen gerust een snelcursus headbangen geven”, aldus de burgemeester.

Gratis tickets

Voor de Kortrijkzanen en Zwevegemnaars zijn er nog gratis tickets beschikbaar op www.alcatraz.be. Om te vermijden dat gratis tickets worden doorverkocht, zullen de inwoners wel een identiteitskaartcontrole moeten ondergaan.

En het is niet alles: voor de tiende editie van het festival kunnen drie verliefde koppels hun liefde vereeuwigen. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zal drie paartjes in de echt verbinden op de festivalweide – of binnen de muren van de gevangenis die Alcatraz is, zoals de organisatoren zelf zeggen. De drie koppels krijgen gratis vip-toegang tot het festival, een goodiebag en een bijrol in de Alcatraz-aftermovie.

Wie geïnteresseerd is, stuurt een uitgebreide motivatie en een foto naar canalmetal@alcatraz.be. De huwelijksceremonie vindt plaats op zaterdag 12 augustus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen