© Photo News

‘Nog geen nieuws van 27 Belgen’

Buitenlandse Zaken heeft weet van 220 Belgen die in Nepal waren op het moment van de aardbeving. Van 27 van hen heeft Buitenlandse Zaken nog niets vernomen, zegt Michael Mareel, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, dinsdag om 18 uur.

nadb/gn

Volgens gegevens van het crisiscentrum van Buitenlandse Zaken en het ereconsulaat in de Nepalese hoofdstad Kathmandu waren er 220 Belgen in Nepal op het ogenblik van de aardbeving. Van 193 Belgen heeft Buitenlandse Zaken rechtstreeks of via vrienden en familie vernomen dat ze ongedeerd zijn, aldus Mareel. Over 27 mensen is er nog geen teken van leven.

Buitenlandse Zaken neemt aan dat het gaat om mensen die er niet in slagen contact te leggen met de buitenwereld. ‘Velen onder hen zijn trekkers die sowieso al in onherbergzame gebieden vertoefden’, zegt woordvoerder Michael Mareel. ‘Dat wij geen enkele aanwijzing hebben over gewonde Belgen sterkt ons in de overtuiging dat die vermiste mensen ongedeerd zijn.’

Het ministerie houdt er rekening mee dat deze situatie van onzekerheid over het lot van een handvol Belgen nog dagen kan duren.

Mensen met informatie of vragen over Belgen in Nepal, kunnen bij Buitenlandse Zaken terecht op de nummers 02/5014000 en 02/5014001.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER