© REUTERS

Vettel zet snelste chrono neer in ochtendsessie, problemen bij McLaren

De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) heeft maandag de snelste chrono (1:22.791) neergezet tijdens de ochtendsessie van de eerste testdag voor het nieuwe F1-seizoen. De Fin Valtteri Bottas, nieuwkomer bij Mercedes, lukte op het circuit van Barcelona de tweede tijd (1:23.169).

Bottas is de opvolger van wereldkampioen Nico Rosberg, die afscheid nam van de autosport. De Fin legde in Barcelona de meeste rondes af in de ochtendsessie, namelijk 79.

McLaren, de renstal van Stoffel Vandoorne, kende maandag problemen met de motor van de gloednieuwe MCL32. Fernando Alonso legde daardoor amper één ronde af. Nieuwkomer Vandoorne komt dinsdag en donderdag in actie.

Ook bij Red Bull deed de RB13 het niet naar wens door een probleem met de sensoren. Na vier ronden was het einde verhaal voor de bolide van de Australiër Daniel Ricciardo.

De eerste testperiode duurt vier dagen. De tweede en laatste testsessie gaat van 7 tot en met 10 maart eveneens in Barcelona door. De eerste Grote Prijs van het seizoen vindt op 26 maart plaats in het Australische Melbourne.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1