Stuk Havenfietspad simpelweg vergeten

In de districtsraad van 15 december vroeg Gert Van Herck (N-VA) om een brief te richten aan Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). Dit in verband met de plannen om 576.590 euro vrij te maken voor de aanleg en opwaardering van Antwerpse fietspaden.

sdl

Van Herck wees erop dat in 2009 het zogeheten Havenfietspad geopend werd: een fietsverbinding tussen stadscentrum en oude haven, en het fietsnetwerk in Noord-Brabant. Een mooie en veilige fietsverbinding, die grotendeels langs de Scheldelaan leidt.

Druk bereden

“Jammer genoeg werd bij de aanleg een 4,2 kilometer lange strook fietspad, tussen het ‘smokkelpad’ naar Bath en de Noordlandbrug te Zandvliet, over het hoofd gezien. Daar tiert het onkruid welig tussen de betondals”, zei hij. “Dit deel van het fietspad werd niet vernieuwd en verkeert in bedenkelijke staat.”

Gert Van Herck beklemtoonde dat het fietspad druk bereden wordt door fietstoeristen en havenbezoekers, maar vooral door de talrijke werknemers aan zeesluizen en in de grote bedrijven. “Aangezien dit fietspad aan de Vlaamse overheid werd overgedragen, wil ik vragen om mogelijk een deel van het voorziene budget te reserveren voor dit fietspad”, besloot Van Herck.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER