Meer dan 100 jobs op de tocht bij FMH

© Imagedesk / Dieter Telemans

De rechtbank van koophandel heeft eerder deze week Flanders Maintenance Holding (FMH) failliet verklaard. Mogelijk krijgen de 110 werknemers, waarvan een negentigtal arbeiders, snel hun ontslag. De concurrentie met Poolse bedrijven zou te zwaar zijn, al staan volgens de bonden overnemers klaar.

FMH voert onderhoudswerken uit in de petrochemische industrie. Op 28 juni vroeg het bedrijf nog bescherming tegen schuldeisers aan. In Gazet Van Antwerpen klinkt het vrijdag volgens ABVV Metaal dat men zich steeds meer focuste op voorspelbare, langlopende contracten, om niet afhankelijk te zijn van kortlopende opdrachten. Volgens Luc De Bruyn (ACV Metea) is de concurrentie met Poolse bedrijven, die naar hier afzakken met goedkoper personeel, te groot geworden.

Vandaag zitten de curatoren samen met de directie, en wordt er ook met de vakbonden gepraat. 'Er zijn bedrijven met interesse, zoals Sarens en Bilfinger. Zij hebben in het verleden al gesprekken gevoerd, maar dat sprong af, waarna het bedrijf een WCO-procedure heeft opgestart. De interesse is gebleven, en wij gaan nu proberen om iedereen aan boord te houden. Het zijn mensen met vakkennis hier. Vandaag of morgen is daar duidelijkheid over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus