© IF

Lid van de Vriendenkring foutief aanzien als malafide reclameronselaar

De Politiezone Noord is donderdag op het verkeerde been gebracht. Door een niet-communicatie werd een lid van de Vriendenkring aanzien als malafide reclameronselaar.

Nicole Verstrepen

De Politiezone Noord werd donderdag gecontacteerd door een handelaar uit Kapellen. Die vroeg zich af of de man die reclame trachtte te werven voor een jaarboek van de Vriendenkring van de politie wel te betrouwen was. De brief die de man achterliet, leek veel op een schrijven van de Vriendenkring. Maar de politie ontdekte dat het rekeningnummer anders was en de medewerker die op pad was, was ook niet bekend. Bovendien was de politie niet op de hoogte gebracht van de actie van de Vriendenkring.

Op de Facebookpagina van de politie verscheen een bericht om de handelaars te verwittigen niet op de aanbieding in te gaan. Kort daarop volgde een rechtzetting. “Het ging niet om oplichting. Er wordt wel degelijk een jaarboek aangeboden door de Vriendenkring Polikap. Alleen werden wij hier niet van op de hoogte gebracht. Het rekeningnummer werd bovendien veranderd en er ging een nieuwe medewerker rond voor de Vriendenkring”, stelt politiewoordvoerder Leen Deelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER