Verdacht wit poeder gevonden op Brusselse bus

Archiefbeeld.© Frank Ostyn

Op een bus van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is zaterdagnamiddag in Koekelberg een tas aangetroffen waar een wit poeder in zat. De bus is meteen gestopt, de politie heeft de omgeving afgezet en het poeder is door de Civiele Bescherming meegenomen voor onderzoek.

jva

Het was de buschauffeur zelf die rond 13.45 uur de tas opmerkte aan halte Simonis in Koekelberg en via zijn centrale de hulpdiensten verwittigde. Een politiepatrouille ging poolshoogte nemen en toen het inderdaad om een onbekend poeder bleek te gaan, nam de politie het zekere voor het onzekere. De bus werd geïmmobiliseerd, de omgeving werd afgesloten en het verkeer werd omgeleid.

Intussen kwamen zowel de ontmijningsdienst van het leger, DOVO, als de Civiele Bescherming ter plaatse om het goedje te onderzoeken. Uiteindelijk nam de Civiele Bescherming het poeder mee voor verder onderzoek in een gespecialiseerd laboratorium. Over de resultaten van dat onderzoek is nog niets bekend.

Niemand raakte bij het incident gewond, zo meldt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel West. Eén politieman had na de interventie last van hoofdpijn, maar bleek uiteindelijk ongedeerd.