© Archief

Britse ouders delen te veel foto’s van kinderen

Britse ouders plaatsen gemiddeld 973 foto’s van hun kind op sociale media nog voor het vijf jaar oud is. Zo’n 17 procent van de ouders geeft toe dat ze hun privacyinstellingen nog nooit nakeken en al een derde van de ouders werd al eens door hun kinderen tegengehouden om een foto te posten. Dat meldt The Daily Mail.

IC

Zet jij ook te veel foto’s van je kinderen online? Dan ben je niet alleen. De onderzoekers van de Britse veiligheidswebsite The Parent Zone bevroegen 2.000 Britten over hun postgedrag van kinderfoto’s en over hun kennis van sociale media. Zo'n 70 procent van de ouders nemen foto's met hun smartphone, maar 49 procent weet niet dat de locatie van de foto opgeslagen kon worden door bijvoorbeeld Facebook. Dat is tevens het meest populaire sociale netwerk onder de ouders, gevolgd door Instagram en Twitter.

Vaders en moeders zouden alles doen om hun ongeboren kind te beschermen, maar de sociale media lijken dat te veranderen: er bestaat het gevaar dat ze té veel plaatsen. Zo'n 17 procent paste de privacyinstellingen nog nooit aan en zo’n 46 procent deed dat nog maar een of twee keer.

“We delen graag waardevolle momenten van onze kinderen en familie op de sociale media. Websites zoals Facebook maken dat gemakkelijker dan ooit”, zegt Russell Haworth van knowthenet. Toch kennen de ouders de regels van de sociale media niet. Ze mogen foto’s van profielen gebruiken en verspreiden. Toch denkt 39 procent van de ouders dat die foto’s enkel van hen zijn.

Werkgever

Al een derde van de ouders werd door hun kinderen tegengehouden om een foto te posten. “Dankzij het web blijven familieleden in contact en maken ze een deel uit van elkaars leven, maar het blijft belangrijk om je persoonlijke foto’s en andere informatie met de juiste privacyinstellingen te beschermen.”

“De jeugd van vandaag groeit als eerste op met sociale media en voor hen is het een deel van het dagelijkse leven. Toch kunnen de kinderen als ze ouder zijn bezwaren hebben tegen de foto’s als hun toekomstige werkgever ze bijvoorbeeld kan zien.

De ouders krijgen nog de volgende tips mee: Zet je foto’s bij de instellingen op privé en niet op openbaar. Je kan zelfs bepaalde vrienden toelaten die je foto’s kunnen bekijken. Houd de aanpassingen van de instellingen bij, ze veranderen regelmatig. Informeer of het kind of een andere persoon wil dat de foto waar hij opstaat gepost wordt. Vervang de sociale media niet door uw klassieke fotoalbum. Sociale media krijgen rechten op je foto’s als je ze erop post.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer