© hbvl

Sterrenrestaurant Danny stopt in hotel Terhills: "Zit niet langer op dezelfde golflengte"

Chef-kok Danny Vanderhoven stopt met zijn gelijknamige sterrenrestaurant Danny (één Michelinster) in Maasmechelen. Vanderhoven geeft er de brui aan “omdat hij niet langer op dezelfde golflengte zit” met de eigenaar van Hotel Terhills, waarin zijn sterrenzaak is ondergebracht. “Het restaurant blijft nog tot eind juni open, maar ik voer nu al volop gesprekken om mijn zaak verder te zetten op een andere locatie”, zegt Vanderhoven. “Zo heb ik een mooi pand in Hasselt op het oog.”

Koen SNOEKX

Sterrenchef Danny Vanderhoven opende twee jaar geleden – in juni 2015 – zijn restaurant Danny (één Michelinster) in Maasmechelen. Het restaurant werd ondergebracht in het Terhills Hotel, dat enkele maanden de deuren had geopend in het voormalige hoofdgebouw van de mijn in Eisden. Vanderhoven runde daarvoor een sterrenzaak in Rekem, maar nam zijn ster mee naar Eisden.

De verwachtingen in Terhills waren hoog. “Ik brand van ambitie en ik ga resoluut voor een tweede Michelinster”, zei Vanderhoven in een interview bij de opening in 2015. De sterrenchef omschreef het voormalige mijngebouw als een “toplocatie”. “Met onze gastvrijheid, creativiteit en kwaliteit erbij heeft dit alles in zich om een toprestaurant te worden”, klonk het toen.

Motivatie

Maar twee jaar later blijft er van die ambitie niets meer over en valt het doek over restaurant Danny. Vanderhoven geeft er de brui aan “omdat hij niet meer op dezelfde golflengte zit” met het management van Different Hotels, de uitbater van het Terhills Hotel. “We hadden hoge verwachtingen voor onze sterrenzaak, maar die zijn om uiteenlopende redenen niet ingelost”, zegt Vanderhoven.

Bij Different Hotels willen ze niet veel kwijt over het vertrek van Danny Vanderhoven. “Het is Danny zijn beslissing om met het restaurant te stoppen”, zegt Peter Geurden van Different Hotels. “Misschien was zijn motivatie om op sterrenniveau te koken een beetje uitgedoofd.”

Hasselt

Vanderhoven is alvast niet van plan om zijn koksmuts definitief aan de haak te hangen. “Het restaurant in Terhills blijft nog tot eind juni open, maar ik ben ondertussen al volop op zoek naar een nieuwe locatie om mijn sterrenzaak verder te zetten. Zo heb ik een mooi pand op het oog in Hasselt. Hierover zijn gesprekken bezig, maar er zijn nog geen knopen doorgehakt.”

De komende maanden wil Vanderhoven wat rust nemen, al is hij niet van plan om de hele zomer achterover te leunen. “Naast mijn sterrenrestaurant heb ik nog een aantal nevenprojecten lopen. Zo trek ik samen met mijn vriendin naar tuin-, foodtruck- en andere feesten met onze Bakfrietfiets, de Bakburgerfiets, de Bakbubbelbrommer en de DannyDog. Deze projecten kan ik nu wat meer aandacht geven.”

Met de sluiting van restaurant Danny verliest Limburg liefst drie Michelinsterren op amper een week tijd. Afgelopen weekend sloot Luc Bellings definitief de deuren van zijn tweesterrenzaak Aan Tafel in Hasselt.