VIDEO. Buren Jeroen Brouwers willen steunfonds oprichten

© Sven Dillen

Jeroen Brouwers krijgt hulp van zijn buren, die een steunfonds opgericht hebben. Zo willen ze de dwangsom van 125 euro per dag financieren als zijn huis niet gesloopt wordt.

mce

Het Antwerpse hof van beroep had Brouwers die straf opgelegd. Zijn woning was in Zutendaals natuurgebied neergepoot zonder vergunning.

Zijn buren willen hem nu zo lang mogelijk in Zutendaal houden met een steunfonds. Zij vinden dat Brouwers slachtoffer is in de hele zaak omdat hij het huis in alle vertrouwen kocht. Naar verluidt wil de schrijver het aanbod wel niet aanvaarden. Hij is bovendien nog van plan in Cassatieberoep te gaan.

yer", "wid": "_1467261", "uiconf_id": "26238131", "flashvars": { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':"1", 'prerollInterval':"1", 'prerollStartWith':"1", 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : "0", 'preSequence':"1", 'postSequence':"1", 'timeout':"4", 'storeSession':true, 'prerollInterval':"1" }, }, "cache_st": "1406844801", "entry_id": "0_086ycp0p"});

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen