Open VLD-burgemeester schuift SP.A opzij voor N-VA

© Marc Herremans - Corelio

Blankenberge krijgt een nieuwe coalitie. De Open VLD van burgemeester Patrick De Klerck neemt er de N-VA bij. Dat melden beide partijen donderdag in een gezamenlijk persbericht. De ene overgebleven SP.A-schepen mag blijven als hij wil, ook al lijkt dat een moeilijk houdbare situatie.

kidr, sdv

De beslissing is ingegeven door het ontslag van eerste schepen Johan Van Eeghem (SP.A). De schepen nam vorige week plots ontslag als schepen, stapt uit de gemeenteraad en uit de partij. Volgens burgemeester De Klerck vormde hij met Van Eeghem een ideale tandem en kan dat niet zomaar worden verder gezet met de andere SP.A-schepen, Jurgen Content. ‘Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met de nieuwe eerste schepen, die door de SP.A naar voren wordt geschoven, Dhr. Content een stuk moeilijker zou liggen. In plaats van een consensusmodel, ben ik bang dat we eerder zouden afglijden naar een conflictmodel.’

‘Vandaar dat we N-VA erbij nemen. Het is de enige partij die mee kan zorgen voor stabiliteit’, meent de burgemeester. N-VA gemeenteraadslid Daphné Dumery: ‘Echt geschrokken waren we niet toen we benaderd werden. Het was duidelijk dat er in de bestaande coalitie spanningen waren. N-VA Blankenberge wil samen met Open VLD de stabiliteit geven die Blankenberge al geruime tijd kende en ook verdient in de toekomst.’

Het is nog niet duidelijk of SP.A nu verder gaat in een tripartite of uit de coalitie stapt. Hoe de bevoegdheden exact verdeeld zullen worden, wordt de komende dagen beslist. Er is tijd tot de volgende gemeenteraad van 4 november. Volgens de burgemeester kan Content schepen blijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen