Luchthavendirectie treedt af na ongeval met Total-topman

© AFP

Na het ongeval in Moskou waarbij Christophe de Margerie, topman van de Franse oliemaatschappij Total, omkwam, zijn luchthavendirecteur Andrej Djakow en zijn plaatsvervanger afgetreden. Dat heeft de luchthaven van Vnoekovo donderdag laten weten. Er zijn ook enkele luchthavenmedewerkers geschorst.

kidr

Bovendien hebben de Russische onderzoeksautoriteiten vier medewerkers opgepakt. Het gaat om luchtverkeersleiders en een ingenieur die verantwoordelijk is voor de sneeuwruimwerkzaamheden. Hen wordt aangewreven dat ze de veiligheid niet hebben verzekerd. Dat zou geleid hebben tot de botsing tussen de Falcon 50-privéjet en een sneeuwruimer.

Het ongeval gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Het toestel, dat op weg was naar Parijs, botste om nog onbekende oorzaak tijdens het opstijgen tegen de sneeuwruimer. Er hing op het moment van de feiten een dichte nevel. De vier inzittenden van de privéjet kwamen om het leven.

De bestuurder van de sneeuwruimer zit vast. Hij zou onder invloed van alcohol op de startbaan gereden zijn. Zijn advocaat ontkent dat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen