© Joris Herregods

Aangepaste regeling tegen sluipverkeer in Peulis

In Peulis (Putte) gaat een nieuwe verkeersregeling van start. Daarmee wil men de kern vrijwaren van sluipverkeer in richting R6.

Chris De Bruyn

“Tussen de Putsesteenweg (N15) en de Oude Putsebaan wordt enkelrichting ingevoerd in de richting van de Oude Putsebaan”, legt schepen van mobiliteit Peter De Vooght (N-VA) uit. Daarmee wil men de dorpskern ontlasten. Maar de enkelrichting wordt ook een stuk doorgetrokken op de Oude Putsebaan in de richting van de Teintstraat om sluipverkeer van Putte naar Bonheiden te ontmoedigen dat via de Peulisbaan de verkeerslichten in Rijmenam wil ontwijken.

Ook de Teintstraat, die parallel loopt met de Weynesbaan, wordt verkeersluw gemaakt door de invoering van ‘Uitzonderlijk plaatselijk verkeer’.

Een bijkomende verkeersknip ter hoogte van de Voetbalstraat maakt de Oude Putsebaan autoluw en geschikt voor fietsers tussen de scholen in Putte en Mechelen. “Met die ingrepen willen we een onderscheid maken tussen grote wegen en verbindingswegen, die moeten zorgen voor een vlotte doorstroming en de andere straten die bestemd zijn voor lokaal verkeer. Een van die verbindingswegen is de Vaatjestraat die het achterliggend verkeer via de Tinstraat moet ventileren richting R6.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER