© Patrick Hattori

Kleuters De Wondertuin pas volgend jaar in nieuw klasje

De kleuters van het onthaal- en instapklasje De Wondertuin in Mechelen zullen nog tot 1 september 2015 moeten wachten alvorens ze intrek kunnen nemen in de nieuwe klassen in de Bleekstraat. De afdeling van BimSem kreeg niet tijdig de nodige vergunning om het dit schooljaar in gebruik te nemen.

Erik Van Eycken

"Alles moest snel gebeuren. Pas op 1 maart van dit jaar kon de aanvraag voor de verbouwing worden ingediend om het gebouw te renoveren’, zegt directeur Greet Nauwelaerts. "We vallen onder het katholieke net en moeten de procedures volgen. Soms zijn die traag, maar het kon nu eenmaal niet anders."

In april van dit jaar kampeerden ouders aan de school om hun kleuter in te schrijven. "Pas de avond voordien kregen we te horen dat we de vergunning niet zouden krijgen voor 1 september van dit jaar. We hebben alle kamperende ouders dan ook meteen ingelicht", zegt ze.

Mede oorzaak van de vertraging zijn de bezwaarschriften van enkele omliggende scholen die menen dat de extra kleuterschool niet nodig is. "Zij menen dat er in hun eigen school nog genoeg capaciteit is om kleuters op te vangen. Dit samen met de trage communicatie heeft ervoor gezorgd dat we nog niet kunnen open. Het vicariaat heeft wél toestemming gegeven, maar pas vanaf 2015", legt Nauwelaerts uit.

Als tijdelijke opvang werd de refter van de wijkschool van BimSem, De Luchtballon, deze zomer omgevormd tot tijdelijke klaslokalen. Intussen werkt de aannemer in de Bleekstraat voort. "Aangezien we nog een klein jaar extra hebben, worden de werken meer gespreid in de tijd. Tegen juni volgend jaar moeten het gebouw en de tuin klaar zijn", zegt de directeur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER