AUSTRALIAN OPEN. Serena heeft hulp van publiek nodig, Venus klopt Radwanska

© Photo News

Bij de vrouwen mag ook topfavoriete Serena Williams (WTA 1) naar de kwartfinales van de Australian Open. De Amerikaanse had in haar achtste finale wel meer dan haar handen vol met de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 24), maar trok het laken na drie sets toch naar zich toe. Ook zus Venus verzekerde zich van een ticket voor de kwartfinales tegen Radwanska.

vml

Het werd 2-6, 6-3 en 6-2 voor de vijfvoudige eindlaureate van de Australian Open. Het keerpunt van de partij na het tweede spel in de derde set, toen Williams zes breakballen wist te redden. En dat was enkel mogelijk door de hulp van het publiek, bekende de Amerikaanse achteraf: ‘Komaan Serena, gebruik je spin’hoorde ik. Ik dacht: Oké! Hier zitten overal coaches: jullie hebben me echt geholpen’, zei ze na afloop.

In de kwartfinales wacht Dominica Cibulkova (WTA 10), die in de eerste ronde Kirsten Flipkens (WTA 51) had uitgeschakeld. De als elfde geplaatste Cibulkova, vorig jaar nog verliezend finaliste in Melbourne, nam in haar achtste finale de maat van tweevoudig eindwinnares Victoria Azarenka (WTA 44) en haalde het met 6-2, 3-6 en 6-3.

Venus Williams (WTA 18) heeft zich maandag op de Australian Open in Melbourne als laatste verzekerd van een ticket voor de kwartfinales van het vrouwentoernooi. De 34-jarige Amerikaanse ontdeed zich na een driesetter van het zesde reekshoofd, de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 6). Na 2 uur en 5 minuten stonden de 6-3, 2-6 en 6-1 setstanden op het scorebord.

Het was al van 2010 geleden dat Williams nog eens de laatste acht van een grandslamtoernooi bereikt had. De Amerikaanse, zevenvoudig grandslamwinnares, botst in de kwartfinales op haar landgenote Madison Keys (WTA 35). Die had eerder op de dag in een Amerikaans onderonsje met Madison Brengle (WTA 64) afgerekend. Het werd 6-2 en 6-4.

Uitslagen bij de vrouwen:

Madison Keys (U.S.) - Madison Brengle (U.S.) 6-2 6-4 Serena Williams (U.S.) - Garbine Muguruza Blanco (Spain) 2-6 6-3 6-2 Dominika Cibulkova (Slovakia) - Victoria Azarenka (Belarus) 6-2 3-6 6-3

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen