Neergemaaid tijdens rookpauze aan café

Eén dode, een kritiek slachtoffer en vier gewonden. Dat is de balans van een dollemansrit zaterdagavond, die eindigde in de gevel van een Antwerps volkscafé.

jvda

Een Golf met vier inzittenden reed met overdreven snelheid een andere auto aan en boorde zich in het café. De vier hadden de wagen in Duitsland gehuurd. ‘Duitse auto’s zijn al een tijdje populair bij criminelen.

“De witte Golf reed veel te snel”, vertelt een getuige. “Hij is zonder remmen op die andere wagen ingereden.

De klap was enorm.” De grijze wagen werd teruggekatapulteerd, de Golf week af en boorde zich in de gevel van café De Reiger, waar zo’n twintig klanten zaten. Er vloog glas in het rond, de sigarettenautomaat werd de zaak in geslingerd. “Ik dacht dat er een bom ontplofte”, zegt stamgast Petrus Van de Casteele.

Hij had net nog op straat nog staan roken met Adem Shefkiu (50). “Ik en een paar anderen waren net weer binnen omdat onze sigaret op was. Twee kameraden bleven buiten. Zij zijn onder die auto terechtgekomen”, zegt hij aangeslagen.

Weggevlucht

De vier inzittenden van de Golf vluchtten weg zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Omstanders probeerde de auto weg te trekken. “Een man was een been kwijt”, vertelt een getuige. “Een andere was al dood.” Adem Shefkiu (50), een man van Albanese origine uit Borgerhout, stierf op de operatietafel. Zijn 39-jarige kompaan raakte verminkt en vecht nog voor zijn leven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer